proUnity IT freelance platform haalt leden UnitedConsultants binnen

proUnity IT freelance platform haalt leden UnitedConsultants binnen

Belgische 'Airbnb voor IT talent' verzamelt meer dan 500 freelancers na 3 maanden

Vrijdag 12 februari 2016 — Het nieuwe IT-freelancer platform proUnity zet zijn opmars verder op de Belgische markt. Op enkele maanden tijd bracht het al 350 IT freelancers samen en ook IT buyers sluiten vlot aan. Nu beslist UnitedConsultants, een gemeenschap met 240 IT experts, om zijn leden over te dragen aan deze frisse ‘Airbnb voor IT talenten en bedrijven’.

Een nieuwe start

proUnity heeft de ambitie om hét platform te zijn voor voor alle IT profielen en byers. Deze markt roept steeds luider om vlotte en transparante contacten en contracten.

Een aantal bedrijven, waaronder EVS, Sanoma, UCB en VASCO, zijn al actief op het netwerk voor hun freelance jobs en hun eerste reacties zijn unaniem positief.
Vooral de administratieve kracht en vlotte facturatie oogsten veel lof.

De missing link

Daarom beslisten Pieter Degraeuwe en Philip Nollet, de oprichters van UnitedConsultants, om hun eigen project te beëindigen en hun leden de weg te tonen naar proUnity, dat snel groeit en ook internationaal ambities heeft.

Pieter Degraeuwe, oprichter van UnitedConsultants:
“Wij zochten de ‘missing link’ voor IT buyers en freelancers; proUnity had alle antwoorden. Onze leden krijgen directe toegang tot topprojecten, in combinatie met uitstekende admin tools. We hebben UnitedConsultants met veel enthousiasme opgebouwd. Met deze overgang verbeteren we de service voor de freelancers in onze groep en versterken we hun ​​netwerk.”

Perfecte timing

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar oplossingen om hun processen op een meer kosteffectieve manier te beheren. 
Daarbij staat digitale transformatie bij organisaties hoog op de agenda, terwijl steeds meer experts kiezen voor een zelfstandig statuut. En de vraag naar IT-vakmensen neemt toe, in mobile, data mining, SEO/SEM en systeemintegratie, naast o.a. UX development, cloud en distributed computing, business intelligence en digitale marketing.

prounity is hun matchmaker, de juiste schakel op het juiste moment.

David Muyldermans, initiatiefnemer van proUnity:

“ Het is echt tijd voor een kosteneffectieve oplossing voor  contingent workforce management. proUnity is een gebruiksvriendelijk platform waar het zoeken en beheren van IT-specialisten een aangename ervaring is.
Eén centraal beheersysteem, waarin CxO’s hun opdrachten kunnen aanmaken en rechtstreeks uitsturen naar  IT-freelancers, of naar één of meerdere van hun erkende leveranciers. Ons systeem koppelt automatisch topprofielen aan opdrachten èn biedt bedrijven de nodige operationele efficiëntie. Als transparant platform sluiten wij body shoppers, uit waardoor steeds de juiste prijs wordt betaald.“